FRISS HÍREK - SPORT CLUB
A szőlőskerti ifinek is Papi-gulyás 2019.09.10

A Szőlőskert Nagyréde SC ifjúsági csapata, amikor a 2018-2019. évi bajnokot, a Vámosgyörköt fogadta, a mérkőzés közben megtudta, hogy nagy főzés lesz nemcsak a felnőtt, hanem az ifi tiszteletére is. A bográcsozást nem más állta, mint Papi Róbert.

A fiatalok a hír hallatán dupla lendülettel süvítettek a pályán. Küzdelmüknek az lett az eredménye, hogy 4:3-ra legyőzték a Vámosgyörköt. A híres Sági Tamás kétszer, valamint Szabó Máté és Rezeták Roland voltak eredményesek. Hatalmas volt az öröm. És bizony a nagy hajtás után kifejezetten jól esett a szponzor által készíttetett borsos sűrűgulyás. A fakanalat Dudás Róbert irányította, hogy az a főzés ideje alatt végig a legjobb irányban haladjon. Összefoglalóan: a Róbertek keze alatt kifejezetten jól muzsikáltak az ifik.

- Kamionozok Svédországba, s szeretnék visszaadni valamit a világnak, abból, amim van. S ha lehet, megteszem - fogalmazott Papi Róbert szponzor, aki az egyik garnitúra mezt vásárolta a csapatnak. - Jó volt látni, mennyire küzdöttek a fiúk. Azért részesítem előnyben az ificsapatot is, mert korábban jómagam ugyancsak eljutottam ifi szintig. A GYAK-ban nevelkedtem. A serdülőben Szécsényi Karcsi bá' keze alatt négy évet, az ifiben Nagy László és Bágyi Imre istápolásában két évet pallérozódtam. A serdülőkkel három arany- és egy ezüstérem volt a bajnoki mérleg. Nagy élmény volt nekünk, hogy a serdülőből az ifibe felkerülve salak helyett füvön játszhattunk, s stoplis cipőt kaptunk. Csapattársam volt az a Papi Gusztáv is, aki megyei utánpótlás válogatott lett. Pályatársam volt szintén Móczár György és Szaxi. A legnagyobb együttesek ellen mérkőztünk, mint a Honvéd vagy az Újpest. A tanulás miatt kellett abbahagynom a labdarúgást. Mátrafüredre, az Erdészeti Szakközépiskolába kerültem erdőművelő-fakitermelő szakra. Később Nagyrédén két évig a labdarúgók mellett pályagondnokoskodtam.

Az ifimérkőzést követően a Szőlőskert Nagyréde SC a Hatvani Lokomotív együttesét fogadta. A felnőtt találkozón Csuka Richárd góljával már 2:0-ra a hazai gárda vezetett, azonban végül a vendégek vitték el a három pontot. Papi Róberték két csapatra valót főztek, így a felnőttek is lakmároztak a finomságból.

 

- Köszönjük, hogy Papi Robi barátunk ezt a finom gulyást elkészíttette nekünk - mondta Debreceni József csapatkapitány a zöld-fehér mezesek gyűrűjében. - De nemcsak főzetett, hanem ő állta az italokat és a további hozzávalókat is.

 

A bejelentést hatalmas taps és örömrikács követte. Az este jó hangulatban telt. A mérkőzés eredményét tehát sikerült feledtetni a futballistákkal. Remélhetően a tanulságot ettől még levonják majd a történtekből, s a folytatásban megkezdődik a három pontok gyűjtése. Csak a gulyásra kell emlékezni!

 

h.


Támogatóink:
MLSZ
Nagyréde
Baráti Kör
Minden jog fenntartva